Utazási tervek

Még mindig nem a blog kialakítása. Ahhoz ugyanis először végig kellett gondolnom, hogy milyen terveim vannak a jövőre nézve, illetve azokat hogy szeretném dokumentálni és publikálni.

Alapjában véve öt kategóriára tudom bontani a terveimet.

1. Álomutak

  • Körülbelül öt éve fogalmaztam meg magamnak az egyik nagy álmomat, aminek az ideje eljött és semmiképp sem szeretném halogatni. Nevezetesen azt tervezgettem már évek óta, hogy ötven évesen Amerikában szeretnék motorozni. Igaz, hogy csak jövő decemberben leszek 50, de az álmoskönyv szerint nem szerencsés télen két keréken mozogni. Így inkább az 50-es töltése közben, a szülinapot megelőzően fogom a küldetést végrehajtani. Erről bővebben és egész részletesen lesz még szó a későbbiekben.

  • A másik jövőre tervezett álom utam ötlete csak pár hónapja fogalmazódott meg bennem. Az általam követett youtubeos motorosok közül többen is túráztak Indiában, valamint egy közeli barátom már szintén járt ott és visszavágyik. Engem is izgat annak a világnak a megismerése. Hobbimhoz illően nem a tadzsmahalos túristás verzió érdekel, hanem a picit extrémebb motorostúrázás a Himalájában.

2. Csatlakoztam egy motoros túrákat szervező csapathoz túravezetőnek. Reményeim szerint sok utazáson veszek részt velük is, remélhetőleg sok érdekes célponttal.

3. Nyolcadik éve vagyok tagja a V-Strom Club Hungary motoros klubnak. Az ott szervezett programokon is részt szeretnék venni. Sőt az egyik rendezvénynek, a hagyományos éves találkozónknak a szervezője is leszek 2019-ben.

4. Az idei szezonban kétszer is sikerült sátras túrán részt vennem. Ez a stílus annyira megtetszett, hogy jövőre ha lesz szabad hétvégém, akkor szeretnék picit nomádkodni is. Elképzeléseim szerint szombaton reggel elindulunk valamerre, estére tábort verünk valahol, majd vasárnap irány haza. Mondjuk az este semmiképp sem hagyjuk ki a főzögetést, iddogálást és anekdotázást 😀

5. Végül, de nem utolsó sorban a családdal is szeretnék utazni. Jövő nyáron végez a nagyobbik lányom az egyetemen. Szeretnénk valami kellemes úttal megünnepelni.

A fentiekből látható, hogy szó szerint rengeteg utazás áll előttem. Ezekről valamilyen formában szeretnék beszámolni, lejegyezni a történéseket a kis elektronikus naptáramba. Az álom utak felkészülési időszakát is érdemes lesz dokumentálni. Érdekes lesz jövő télen visszaolvasni az eredeti terveket, majd a megvalósult útról a beszámolókat és végül végiggondolni az addigra leüllepedett tapasztalatokat.

Azt gondolom most, hogy lesznek jól körbejárt témák, amelyeket több napig, hétig érlelve vetek billentyűzetre. Lesznek olyan túrák, ahol gyűjtöm az élményeket és a végén egy posztban emlékezek vissza a történtekre. A nagyobb lélegzetvételű utak esetén pedig a túra közben is tervezek posztolni, képeket és videókat megosztani. Valamint az előttünk álló téli szezonban szeretnék pár korábbi utamról is kis beszámolókat írni gyakorlás gyanánt.

A fentiekből is látszik, hogy valami olyan blog megoldás szükséges, ami robusztus, de könnyen kezelhető, megbízható, elérhető PC-n, tableten, telefonon, on-line és off-line is. Alaposan körbejártam a lehetőségeket és eldöntöttem milyen rendszert fogok használni. A következő bejegyzés már tényleg erről fog szólni.


Ha nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzésekről, akkor nézz vissza időnként vagy lájkold be a Facebook oldalam, ahol mindig felhívom a figyelmet az újdonságokra. Ha szeretnél e-mailben értesülni új cikk megjelenéséről, akkor iratkozz fel a bejegyzés értesítő szolgáltatásra.

 

Érdekes volt? Megosztanád?